+386 31 369 514 - Kontaktni obrazec - Naroči ogled

Koledar dogodkov

KAJ JE ZELIŠČARSTVO? - neformalno druženje na mežnariji
Torek, 13 Oktober 2015

Prvo neformalno srečanje za vse, ki jih zanimajo zelišča in zdravje z domačega vrta

 

zelisca1

 

Prvo srečanje za vse, ki vas zanimajo zelišča in zdravje z domačega vrta, bo v torek 13.10.2015 ob 18.00 v novi učilnici mežnarije ob cerkvi sv. Petra na Kronski gori.

Prosim za točnost, saj bomo le tako lahko resno pričeli z delom in debato. Ogledali si bomo prostore, kjer bo potekal naš krožek (znotraj in zunaj), verjetno pa prostor v tem terminu še ne bo povsem nared (urediti moramo pod in prebeliti), zato bomo srečanje najverjetneje nadaljevali v kletni kuhinji Bernarde Javornik (sosednja hiša).

Tema prvega srečanja je:

KAJ SPLOH JE ZELIŠČARSTVO? Kakšno opremo potrebujem? Osnovna zelišča in začimbe za vsakdanjo rabo v kuhinji (srečanje pripravim Kristina Ravnjak)

Določili bomo tudi okvirne termine nadaljnjih srečanj in želene teme vsaj do novega leta. Vse lepo prosimo, da svoje avtomobile parkirate pri cerkvi. Ker bo srečanje verjetno potekalo vse do 20.00 (če kdo želi ali mora, lahko odide prej) imejte s seboj kakšno žepno svetilko, da boste potem lažje našli pot nazaj do avtomobilov.

Sodelovanje v zeliščarskem krožku je prostovoljno, namenjeno izmenjavi izkušenj z zelišči in drugimi načini sobivanja z domačim vrtom. Sčasoma bomo skupaj naredili načrt razvoja zeliščnega vrta ob mežnariji, za naslednjo sezono (začetek spomladi 2016) pa načrtujemo tudi ureditev prostora za sušenje zelišč (za vse, ki doma nimate primernega prostora ali opreme). Teme srečanj se prilagajajo trenutnemu letnemu času in opravilom na vrtu. Osnoven vir za naše delo je knjiga ŠČEPEC REŠITVE avtorice Sanje Lončar in druge knjige/zapiski, ki jih lahko predlagate tudi drugi člani. Posebno pozornost bomo sčasoma namenili tudi znanemu Slovenjgradčanu Jakobu Sokliču.

Poskrbeli bomo za pestro in zanimivo vsebino vseh srečanj, zato VABLJENI na mežnarijo! Več informacij dobite ob prijavi. Prijavite se Kristini Ravnjak na spodaj navedenih kontaktih.

 


Kraj dogodka  - Prenovljena učilnica v mežnariji ob cerkvi sv. Petra na Kronski gori (Otiški Vrh 91, avtomobile pustite pri cerkvi)
Kontakt  - Kristina Ravnjak, 031 369 514, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najnovejše

SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽABNIH OMREŽJIH

Osnovni podatki

Podjetje GARTgarden je registrirano kot nameravana firma (start-up podjetje).

Trenutno poslujemo kot Kristina Ravnjak s.p.

Več o podjetju...

Kontaktni podatki

+386 31 369 514

kristina.ravnjak@gmail.com

Kontaktni obrazec

Najnovejše

Družbeni mediji